Information

Mellan Liss-Tansen och Rönnåsen går en utmanande led som passerar Häståsen på vägen. Både Häståsen och Rönnåsen är fina utsiktsplatser där man ser flera mil.

Cyklar man Liss-Tansen - Häståsen - Rönnåsen är det 215 meter uppför, åt andra hållet 185 meter. Den här leden går även att knyta ihop till en bana genom att från Rönnåsen endera ta grusvägen till Liss-Tansen, alternativt att ta stig från Rönnåsen ned mot banan Ol-Lars och följa den till Liss-Tansen.

Uppe på Häståsen finns ett gammalt brandtorn (eventuell klättring sker på egen risk), vid Rönnåsen finns på sommaren sommarcafé - se öppettider på www.visitockelbo.se

Den här leden är en del av turförslaget Tre toppar som är en tur som passerar tre toppar och utsiktpunkter och som innehåller en hel del höjdmeter.

Detaljer

  • Längd 8 km

Längs leden

  • Utsikt
  • Utmanade stigningar

Boende i närheten av leden

Destination Ockelbo & Wij Trädgårdar

I Trädgårdens Hus har finns charmiga, personligt inredda rum, dessutom finns ytterligare 34 rum i samarbete med Raggsocka Logi. Alla rum har toalett, dusch och trådlöst internet. Dessutom finns tillgång till cykeltvätt och möjlighet att låsa in cyklarna över natten, vissa av rummen har även möjlighet att ta in cykeln över natten.

Vill ni hyra cykel går även det, hör av eri förväg så vi kan garantera att det finns lediga cyklar.

Cykelleder och banor finns inom några kilometer, bland annat de fina stigarna kring Rönnåsen och leder till Högbo, Jädraås & Kungsberget. Missa inte turförslagen för längre och kortare utflykter med utgångspunkt från Ockelbo.

Äta kan du göra i Trädgårdens kök och vill man koppla av lite från cyklingen finns Wij Trädgårdar att slappna av i.

Elstolpe för laddning av elbilar och ställplatser med el, dusch & WC samt Wifi finns också.

40 rum

Restaurang

Cykeluthyrning

Swescot

Just utanför Ockelbo i Kolforsen finns Swescot som hyr ut sex stugor mitt i naturen. Här finns underbara grusvägar för cykling, och tar man sig in mot Ockelbo finns både mountainbike-leder och banor.

6 stugor

Naturnära

Cykeluthyrning

Cykling i närheten av Ockelbo

Liss-Tansen – Rönnåsen

Ol-Lars, Ockelbo

Brattfors- Jädraås

Medskogssjön – Brattfors