Naturnära boende

I Jädraås bor du nära naturen – och cyklingen. Moutainbike-banorna och lederna runt Jädraås går på fina och lättcyklade tallhedar. Vill man inte cykla finns en hel del andra upplevelser – bland annat fina badplatser, Ockelboverkens tidigare hytta och smedja, husen i “Skogsbyn” som är ritade av Ralph Erskine samt sommartid Jädraås-Tallås museijärnväg som har körning med ånglok på söndagar.

STF Jädraås Herrgård

Alldeles intill cykellederna och med utsikt över Jädraån ligger STF Jädraås Herrgård.

Från Jädraås finns leder mot Kungsberget, Ockelbo, Brattfors och Högbo. Dessutom finns ett antal lokala banor av olika längd.

17 rum

34 bäddar

MTB-uthyrning

JAIK-vallen

Jädraås AIK har en fin och familjevänlig camping belägen i naturskön miljö precis intill Jädraån. Här kan du bo i vinterbonad stuga, husvagn eller tält på en anläggning med bra faciliteter och fina möjligheter till rekreation.

Från Jädraås finns leder mot Kungsberget, Ockelbo, Brattfors och Högbo. Dessutom finns ett antal lokala banor av olika längd.

4 stugor

Husvagns- och husbilsplatser

Kök

Cykling i Jädraås

Rontis, Jädraås

Käris, Jädraås

Hyttis, Jädraås

Hedis, Jädraås

Gamlis, Jädraås

Berg och mur, Jädraås

En å och sex sjöar, Jädraås

Kungsberget – Jädraås (lätt led)

Kråkis, Jädraås

Valkis, Jädraås

Kungsberget – Jädraås (svår led)

Brattfors- Jädraås

Mer att utforska i Jädraås

Jädraås-Tallås museijärnväg

Sommartid kör Museisällskapet Jädraås-Tallås Järnväg turer med ångtåg på söndagar. Resan går mellan stationerna Jädraås och Tallås på det som finns kvar av den smalspåriga järnvägen mellan Linghed och Norrsundet.

Mer information https://www.jtj.org/

Jädraås Hytta

Hyttan i Jädraås var i bruk mellan 1858 och 1930 och var den sista av Ockelboverkens hyttor som var i drift. Gör ett besök, möjlighet finns även till guidade turer.
I närheten finns även rester av den gamla smedjan.​

Ralph Erskine’s Jädraås

Skogsarbetarbyn i Jädraås är ett av många objekt Ralph Erskine ritade i Gästrikland. De här husen uppfördes under 50-talet och var tänkt som bostäder åt skogarbetare. Idag är de privatbostäder.